Mohácsi gyilkosságok: férfi a gyanúsított nő

2009.11.21. 11:12 Módosítva: 2009.11.21. 11:12
Az idős német házaspár meggyilkolásával gyanúsított három német egyikéről a fogdában derült ki, hogy valójában férfi.

Különös fordulat történt a mohácsi kettős gyilkosság ügyében: az egyik gyanúsított, a 23 éves Ania B., a másik gyanúsított Manuel B. feleségéről kiderült, hogy nem nő, hanem férfi, írja a szombati Blikk. A gyanúsított transzexuális beállítottságára a börtönben elvégzett orvosi vizsgálaton derült meglepetésszerűen fény, miután a börtönőrök levetkőztették.

A nemi hovatartozás tisztázása után  a gyanúsítottat vele egyneműekkel zárták egy zárkába.

November 16-án, hétfőn este Mohácson a föld alatt öt méter mélyen találtak meg a rendőrök egy korábban eltűnt 69 éves német nőt. Később 71 éves férje holtteste is előkerült, ugyanabból a gödörből, csak egy méterrel mélyebbről. A rendőrök gyanúja szerint a két áldozatot munkagép segítségével ásták el.

A nyomozók kedden vették őrizetbe gyilkosság gyanújával a két német férfit és harmadik, akkor még nőnek hitt társukat. A 38 éves manuel B., unokatestvére, a 42 éves Behrendt T., illetve 23 éves társuk évek óta Magyarországon, a Baranya megyei Monyoródon élt, akárcsak az áldozatok. A Pécsi Városi Bíróság 30 napra előzetesbe helyzet mindhármójukat. A gyilkosság okát még nem tudni, a három letartóztatott tagadja, hogy közük lenne a gyilkosságokhoz.

A Blikk úgy tudja, hogy a három német bevásárlóközpontot akart nyitni Mohácson, éppen ott, ahol megtalálták a holttesteket, és ehhez az augusztus végén eltűnt idős házaspár adta a pénzt, vagyonukat a három németre írva. A helybéliek úgy vélik, hogy ebből eredő vitás anyagi kérdések állhatnak a kettős gyilkosság hátterében.

A napilap szerint a rendőrség a házkutatáskor több német útlevelet is talált, amik alapján egy korábban kalocsai német házaspár eltűnésével is összefüggésbe lehet hozni a gyanúsítottakat.