Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mohácsi gyilkosságok: férfi a gyanúsított nő

2009.11.21. 11:12 Módosítva: 2009-11-21 11:12:02
Az idős német házaspár meggyilkolásával gyanúsított három német egyikéről a fogdában derült ki, hogy valójában férfi.

Különös fordulat történt a mohácsi kettős gyilkosság ügyében: az egyik gyanúsított, a 23 éves Ania B., a másik gyanúsított Manuel B. feleségéről kiderült, hogy nem nő, hanem férfi, írja a szombati Blikk. A gyanúsított transzexuális beállítottságára a börtönben elvégzett orvosi vizsgálaton derült meglepetésszerűen fény, miután a börtönőrök levetkőztették.

A nemi hovatartozás tisztázása után  a gyanúsítottat vele egyneműekkel zárták egy zárkába.

November 16-án, hétfőn este Mohácson a föld alatt öt méter mélyen találtak meg a rendőrök egy korábban eltűnt 69 éves német nőt. Később 71 éves férje holtteste is előkerült, ugyanabból a gödörből, csak egy méterrel mélyebbről. A rendőrök gyanúja szerint a két áldozatot munkagép segítségével ásták el.

A nyomozók kedden vették őrizetbe gyilkosság gyanújával a két német férfit és harmadik, akkor még nőnek hitt társukat. A 38 éves manuel B., unokatestvére, a 42 éves Behrendt T., illetve 23 éves társuk évek óta Magyarországon, a Baranya megyei Monyoródon élt, akárcsak az áldozatok. A Pécsi Városi Bíróság 30 napra előzetesbe helyzet mindhármójukat. A gyilkosság okát még nem tudni, a három letartóztatott tagadja, hogy közük lenne a gyilkosságokhoz.

A Blikk úgy tudja, hogy a három német bevásárlóközpontot akart nyitni Mohácson, éppen ott, ahol megtalálták a holttesteket, és ehhez az augusztus végén eltűnt idős házaspár adta a pénzt, vagyonukat a három németre írva. A helybéliek úgy vélik, hogy ebből eredő vitás anyagi kérdések állhatnak a kettős gyilkosság hátterében.

A napilap szerint a rendőrség a házkutatáskor több német útlevelet is talált, amik alapján egy korábban kalocsai német házaspár eltűnésével is összefüggésbe lehet hozni a gyanúsítottakat.