Húsklopfolóval verték szét a fejét

2009.11.24. 14:02 Módosítva: 2009.11.24. 14:02
A rendőrség elfogta hétfő este azt az afgán férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy október 5-én hajnalban megölt egy afgán férfit a kőbányai Kada utcában, a társát pedig életveszélyesen megsebesítette. A rendőrök a nyomozás érdekében eddig azt mondták, hogy lövöldözés történt, de a keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy semmilyen lövöldözés nem volt, a tettes egy húsklopfolóval verte szét áldozatai fejét. Az Index úgy tudja, hogy az érintettek illegális üzletben utaztak, és elszámolási vita vezetett a gyilkossághoz. A gyilkos rendőr volt Afganisztánban, Magyarországon menekült státuszt kapott.

Tóth Gábor Budapest rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hétfő este elfogták a 46 éves E. Borhaudint, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy október 5-én hajnalban szétverte üzlettársa fejét egy húsklopfolóval, egy másik ott tartózkodó afgán férfit pedig szintén életveszélyesen megsebesített.

A nyomozás akkor gyorsult fel, amikor a túlélő, aki szintén súlyos sérüléseket szenvedett a fején, kihallgatható állapotba került. Az ő információi alapján találták meg a gyanúsítottat, aki korábban az elhunyttal együtt járt Afganisztánban rendőriskolába, sőt ezt követően rendőrként is dolgozott 5-6 évig. A férfit hétfő este fogták el a boltjában.

E. Borhaudin vallomást tett, de az emberölést nem ismerte el. Kiderült, embercsempészekkel jött Magyarországra, majd menekültstátuszt kért és kapott. Az elhunyttal üzleti kapcsolatban állt. Az Index úgy tudja, hogy illegális üzlettel foglalkozott, azt azonban nem tudni, hogy kábítószerrel vagy embercsempészettel foglalkozott. (A gyilkos korábban embercsempészet miatt már ült börtönben.) Az Index erre vonatkozó kérdésére Tóth Gábor a nyomozás érdekére tekintettel nem akart semmit elárulni.

A gyilkossághoz üzleti vita vezetett a rendőrség feltételezése szerint. A gyilkos húsklopfolót még nem találták meg, de az kiderült, hogy a gyilkosság előtti nap selejtezték le, és tették ki az udvarra. Korábban a rendőrség arról beszélt, hogy lövöldözés volt, a környékbeli bejelentő ugyanis lövöldözésről számolt be. A helyszínen ugyan kiderült, hogy nem volt lövöldözés, de a rendőrök a nyomozás érdekében titokban tartották az információt.

A rendőrség még keres egy afgán vagy román férfit, aki szintén ott volt a helyszínen a gyilkosság időpontjában, és az üzletben is érdekelt volt.

Mint arról beszámoltunk, a gyilkosság október 5-én történt Kőbányán egy családi házban. Az egyik férfit holtan a házban találták meg, a másikat az udvaron. Az elhunytnak nagy családja volt, öt gyereket nevelt. Az életveszélyes fejsérüléseket szenvedő társa jelenleg is kórházban van, két hónapig szinte teljesen öntudatlan állapotban volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport