Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint összekutyulódtak az utasok Ferihegyen

2009.11.27. 19:24 Módosítva: 2009-11-28 10:27:44
Késéssel indultak a repülőgépek Ferihegy 2-es termináljáról péntek este, mert az EU-konform ellenőrzésen átesett utasok összekeveredtek egy nem uniós szabvány szerint kontrollált, a koszovói Pristinából érkező csoporttal. A rend még péntek este helyreállt, hétfőn már zavartalan a közelekedés.

Péntek kora este biztonsági okokból ki kellett üríteni a Ferihegyi repülőtér 2 A és B termináljai, közölte Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport közkapcsolati igazgatója.

Az EU-konform ellenőrzésen átesett utasok összekeveredtek egy nem uniós szabvány szerint kontrollált, a koszovói Pristinából érkező csoporttal, ami biztonsági kockázatot jelentett. Ezért azt a háromszáz embert, akik a repülőtéren tartózkodtak, visszaterelték a check in pultig, és újra ellenőrizték őket. A tűzszerészek közben átvizsgálták a terepet, és a rendőrség is a helyszínre érkezett. Azokat a gépeket, amelyek már a kifutón voltak, nem fordították vissza.

Miután újra ellenőrizték az utasokat, késő este az érkezési és az indulási oldalon is megindult a forgalom. A repülőgépek közlekedésében az éjszaka folyamán fél-egy órás késések még előfordulhatnak, mondta Hardy. Szombat reggeltől ismét normális üzemben működik a repülőtér, tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az utasok összekeveredésének mi volt az oka, Hardy Mihály egyelőre nem tudott válaszolni.

Idén kétszer, októberben és májusban fordult elő hasonló fennakadás Ferihegyen, mindkétszer ki kellett üríteni a repteret, mert a schengeni és a nem schengeni országból érkező utasok összekeveredtek.