no

Váltogatta orvosait a pécsi ámokfutó

2009.11.30. 08:29 Módosítva: 2009.11.30. 10:50
Évek óta járt orvoshoz, mégsem kapott megfelelő kezelést a pécsi ámokfutó, mert mindig másikhoz ment - ezt mondta az RTL Híradónak az a pszichiáter, aki a lövöldözés után megvizsgálta az egyetemistát. Huszár András szerint a fiatalember így leplezni tudta valódi betegségét, ami a lövöldözéshez vezetett.

Az egyetemista felismerte, hogy beteg, ezért évek óta járt orvoshoz. Próbálkozott különböző pszichiáterekkel, azonban a bizalma - éppen a betegsége miatt - mindig megrendült, és emiatt váltogatta folyamatosan az orvosait - mondta Huszár András, a Pécsi Tudomány Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének igazgatója, miután megvizsgálta az ámokfutót. A sűrű orvosváltások miatt csak depresszióját kezelték, másik betegségét - ami valószínűleg látens skizofrénia - viszont rejteni tudta. Ráadásul utóbbi betegségét még fel is erősítették a depresszióra szedett gyógyszerei. A szakember szerint ez a betegsége vezetett a lövöldözéshez.

Előzetes letartóztatásba helyezték a 23 éves férfit
Előzetes letartóztatásba helyezték a 23 éves férfit

A fiú által használt 9 mm-es parabellum alapvetően önvédelmi fegyver, sportcélra kevésbé használják. Ugyanakkor, ha átalakítják, lövészklubokban is gyakorolhatnak vele. Volt rá engedélye, amit anélkül is megkaphatott, hogy pszichológus látta volna. Légrádi József, a Kaposvári Sportlövész Klub elnöke azt mondta, hogy van egy általános orvosi vizsgálat, ami négy évig érvényes, és van egy sportorvosi vizsgálat, amit minden évben kell neki megtenni. Egyik sem pszichológiai vizsgálat, ilyen nincs a sportfegyvereknél - mondta. A lövészklub elnöke szerint erre nincs is szükség - ha a fegyvertartásra vonatkozó szabályokat betartják.

A rendőrség szerint az ámokfutó elmeállapotát újabb szakértőknek kell megvizsgálniuk, méghozzá nem a pécsi egyetemről. A rendőrség szerint így kizárható, hogy elfogult legyen a vizsgálat. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy mindenképpen több szakértőnek kell megvizsgálni a fiatalembert, hogy kiderüljön, milyen az elmeállapota, hiszen a bíróság majd csak ennek ismeretében tud megfelelően döntést hozni. Ettől függ, hogy az egyetemista egyáltalán büntethető-e.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport