Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem pécsi szakértők vizsgálják a pécsi ámokfutó elmeállapotát

2009.11.29. 12:53
Mivel G. Ákos a pécsi egyetemen lövöldözött, az egyetem egyik diákját ölte meg, egy másikat és két egyetemi dolgozót pedig megsebesített, a rendőrség külső szakértőkkel vizsgáltatja elmeállapotát.

Nem a pécsi egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének szakemberei, hanem független elmeszakértők vizsgálják majd a pécsi ámokfutó, G. Ákos beszámíthatóságát, jelentette be a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság. Zsobrák Péter szóvivő szerint így az elfogultság látszata is elkerülhető az ügyben.

G. Ákos a pécsi egyetem gyógyszerészeti karának hallgatója volt, az egyetem épületében lövöldözve ölte meg egy diáktársát, sebesített meg egy másikat és két egyetemi munkatársat.

Zsobrák szerint a szakértői vizsgálat során elhangzottak nem tekinthetők vallomásnak, bizonyítékként a bíróságon nem használhatóak fel. A vádlott elmeállapotáról a szakértők véleménye alapján a bíróság dönt majd.

A rendőrség által eddig felkért szakértőknek azt a kérdést kellett megválaszolniuk, hogy a gyanúsított egészségügyi és pszichés állapota a fogdai elhelyezést lehetővé teszi-e, ennek megfelelően először a fogdában, majd a büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el.

Az első szakértői vizsgálat szerint az ámokfutó skizofrén lehetett. Arra vonatkozó dokumentum, hogy a lövöldöző rendszeres pszichiátriai kezelés alatt állt volna, nem áll a rendőrség rendelkezésére.