Ujjlenyomat ajándékba a rendőrmikulástól

2009.12.04. 18:20 Módosítva: 2009.12.04. 18:36
Kisiskolások saját ujjlenyomatukat, a nyugdíjasok bűnmegelőzési falinaptárt kaptak ajándékba Mikulásra a rendőrségtől Borsod-Abaúj-Zemplénben.

A tiszaújvárosi rendőrkapitányság munkatársai a héten Girincsen, majd Tiszatarjánban a legfiatalabb, illetve az idősebb korosztály képviselőivel találkoztak. A rendőrök repertoárjában Mikulás napi rendezvény, ügyességi verseny, valamint bűnmegelőzési előadás szerepelt, mindkét rendezvényt már az ünnep jegyében tartották - közölte Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta, hogy Girincsen például az általános iskolában rendhagyó Mikulás-napi rendezvény volt, ahol a gyerekek kerékpáros közlekedési versenyen, bűnügyi technikai-, valamint fegyverzeti bemutatón vehettek részt. Az ügyességi versenyre benevező csapatok minden résztvevőjét díjazták, és az ajándékok közül nem maradhatott el a szaloncukor sem. Akik azonban nem versenyeztek, a bűnügyi technikai bemutató során rögzített saját ujjlenyomatukat kapták meg emlékbe.

Tiszatarjánban a helyi nyugdíjas klub rendezvényén filmvetítést tartottak, majd bűnmegelőzési előadáson vehettek részt az érdeklődők. A félszáz idős ember a filmből megismerhetett néhány gyakori trükkös lopási módszert. Azért ismertették ezeket, hogy az érintettek a jövőben felismerhessék az olyan cselekményeket, ami a főként időskorúak megkárosítására irányul.

A rendezvényen résztvevők jövő évi bűnmegelőzési naptárt kaptak ajándékba.