Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Rendőrök bántalmaztak egy roma fiatalt?

2009.12.12. 17:51 Módosítva: 2009.12.12. 17:51
A fiatalembert állítása szerint rendőrautóba tuszkolták, ütötték, rúgták. Az ügyészség vizsgálódik.

Rendőri bántalmazás miatt tett feljelentést egy roma fiatalember, akit az egri kórházban ápolnak, közölte Magyar Elemér ügyvéd szombaton.

A jogvédőnek romaszervezetek képviselői azt a tájékoztatást adták, hogy a 30 év körüli sértett péntek este Heves településen - saját bevallása szerint is ittas állapotban - hazafelé tartott, amikor megállt mellette egy rendőrautó, kiszálltak belőle a rendőrök és bántalmaztak, ütötték, rúgták. A fiatalember azt állította, hogy egy kis kaliberű pisztollyal még fejbe is lőtték, majd a település határában egy tónál kidobták a járműből.

A fiatalembert jelenleg az egri Markhot Ferenc kórházban ápolják, ügyében nyomozó ügyészek is vizsgálódnak - tette hozzá Magyar Elemér, aki az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogvédő szolgálatának tagja. Magyar Elemér hozzátette: tudomása szerint az esettel kapcsolatban romaszervezetek vasárnap sajtótájékoztatót tartanak.

Kocsis Irén Mária alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa elmondta, hogy az esetről annyit tud: a lábán és a fején könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel fekszik az egri kórházban egy fiatalember, aki rendőröknek egy nyomozó ügyész jelenlétében feljelentést tett arról, hogy őt rendőrök bántalmazták. A rendőrtiszt hozzátette: miután rendőrök lehetnek érintettek az ügyben, azt az ügyészségi nyomozó hivatal vizsgálja, így a rendőrség már nem tud tájékoztatást adni a fejleményekről.