Barlangban találtak rá a kínai emberkereskedőre

2009.12.24. 11:53
Egy barlangban akadt rá a rendőrség a legkeresettebb kínai emberkereskedők listáján szereplő nőre - adta hírül a közbiztonsági minisztérium tájékoztatása alapján a helyi média csütörtökön.

Az 52 éves Vu Csiu-jüe (Wu Qiuyue) egy emberkereskedő banda meghatározó személyisége volt. A csoportra még februárban lecsapott a rendőrség, és akkor őrizetbe vettek 13 gyanúsítottat, illetve kiszabadítottak 29 gyermeket. Vu azonban elkerülte az őrizetbe vételt.

A hatóságok június negyedikén körözést adtak ki ellene. December 15-én több mint száz rendőr indult a keresésére és hét nap múlva találtak rá lakóhelyéhez közel, a Fucsien (Fujian) tartományi Anhszi (Anxi) megye területén egy barlangban.
A beszámoló szerint a legkomolyabb emberkereskedelemmel összefüggő bűncselekménnyel gyanúsítottak húszas listájáról eddig már 19-et sikerült elfogni.
Kínában évente háromezer, gyermekek és nők sérelmére elkövetett bűncselekmény ügyében járnak el a hatóságok, de a feltevések szerint minden évben tíz-húszezer kínai nő és gyermek kerül emberrablók fogságába. Közülük sokakat kényszerítenek munkára, koldulásra. A közbiztonsági minisztérium idén áprilisban DNS-adatbankot hozott létre, hogy elősegítsék az elrabolt személyek azonosítását.