Farkas Péter barátnőjével randizott Andorrában

2009.12.28. 07:36 Módosítva: 2009.12.28. 14:11
Farkas Péter élettársával találkozott az andorrai szállodában, ahol vasárnap elfogták. Több Magyarországon élő ismerősével is emailben tartotta a kapcsolatot, a rendőrség állítólag az interneten jutott a marihuána termesztéséért hét évre ítélt olimpikon nyomára.

A Valenciában bújkáló Farkas Péter élettársával akart találkozni az andorrai hotelben, ahol vasárnap elfogták, tudta meg a Blikk. Farkas és Magyarországon élő barátnője abban bíztak, hogy a magyar hatóságoknak nem fog feltűnni a nő karácsonyi utazása.

Farkas Péter vasárnap érkezett a valencia rejtekhelyétől 350 kilométerre található Andorrába, ahol este tíz körül jelentkezett be a négy-öt napra lefoglalt szállodai szobájába.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Farkas több Magyarországon élő ismerősével és élettársával is emailben tartotta a kapcsolatot, és ez vezette a marihuána termesztéséért jogerősen hét év börtönre ítélt volt sportoló nyomára a rendőröket. Az olimpikon először állítólag Bécsben akart találkozni barátnőjével, azonban meggondolta magát, és inkább Andorra mellett döntött.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a magyar nyomozók többször is kérték a spanyol hatóságok segítségét Farkas elfogásához mióta egy-másfél hónapja megtudták, hogy Valencia környékén bújkál, azonban csak ígéreteket kaptak.

Amikor értesültek az andorrai útról, a francia rendőrséghez fordultak, amellyel már a Dunába fulladt francia diáklány, Ophélie ügyében is együttműködtek.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány vasárnap azt mondta, hogy titkosszolgálati módszerek felhasználásával értesültek arról, hogy Farkas Péter egy andorrai hotelben foglalt szobát, és az öccse jogosítványával igazolta magát a recepción. Így tudták elfogni december 26-án éjjel fél 12-kor a szállodai szobájában, az olimpikon ellenállás nélkül adta meg magát az andorrai rendőröknek.

Farkast jelenleg az andorrai börtönben őrzik. A kiadatási őrizet időtartama a nemzetközi jog alapján negyven nap lehet, így a magyar államnak ennyi ideje van arra, hogy diplomáciai úton eljuttassa hozzájuk a Farkas Péter kiadatáshoz szükséges dokumentumokat.

Már megtették a kellő lépéseket, jelenleg a kiadatáshoz szükséges iratokat, a nemzetközi elfogatóparancsot és a Farkas Péter büntetőügyében hozott ítéleteket fordítják, közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium.