Túl nagyok a szabványos óvszerek az indiaiakra

2009.12.30. 15:57
Egy országos reprezentatív felmérés szerint 60 százalékuknak 3-5 centivel rövidebb a nemiszerve az óvszergyártás nemzetközi szabványainál.

Amint arról a BBC cikke beszámol, a kétéves felmérést az Indiai Orvosi Kutatási Tanács (Indian Council of Medical Research, ICMR) végezte. A felmérés az ázsiai ország férfinépességét lakhely, vallás és osztálybesorolás szempontjából reprezentatívan képviselő 1200  önkéntes adatain alapult. A kétéves kutatás során mindannyiuk péniszét milliméter pontosan megmérték – írja a BBC.

A tudományos igényű felmérés adatai szerint az indiai férfinépesség 60 százalékának kisebb a nemiszerve a nemzetközi óvszergyárak által használt szabványoknál. "Nyilvánvaló, hogy a helyi igények szerint méretezett óvszerekre van szükség, mert a jelenleg kaphatók túl nagyok" – nyilatkozta dr. Chander Puir, az ICMR szakértője.

A probléma jelentőségét jelzi, hogy országos átlagban öt óvszerből egy lecsúszik vagy elszakad, ami kirívóan magas aránynak számít. És Indiában él a világon a legtöbb HIV-fertőzött.

Dr. Puri szerint jelenleg is kaphatók kisebb óvszerek, ám sokan nem tudják, hogy többféle méret is létezik. Mivel pedig a gyógyszertárban senki se kér szívesen kicsi méretű gumit, országszerte automatákból kéne árusítani a különböző méreteket.

Sunil Mehta, a Maxim férfimagazin helyi kiadásának volt szerkesztője úgy látja, az indiai férfiak nemzetközi összehasonlításban is kiállják a próbát. "Nem a méret számít, hanem hogy az ember mihez kezd vele" – mondta a BBC-nek, hozzátéve, hogy a népesség növekedését nézve az indiaiak elég jól teljesítenek.