A vészkijáraton nem tudtak kimenekülni a tűzből

2010.01.04. 09:08
A vendégek szerint nem volt nyitva a vészkijárat és tűzoltókészüléket sem találtak a pénteken kigyulladt szigetszentmiklósi szórakozóhelyen - írja a Blikk.

A szilveszteri zártkörű rendezvényen 14 ember sérült meg a tűzben, többen súlyosan, négyen kerültek kórházba. Egyikük, a szinte teljes arcfelületén és a fejbőrén is megégett Rab E. Ahmed a Blikknek azt mondta, hogy a sűrű füstben először a vészkijáratot keresték, de az zárva volt, szemmagasságban pedig nem talált poroltót a falon. A szórakozóhely tulajdonosa ugyanakkor azt állította, hogy volt tűzoltó készülék, a DJ pult alatt és a lapnak egy 1997-ben kiállított működési engedélyt is mutatott.

Szemtanúk szerint egy ittas vendég meggyújtott egy lampiont, arról terjedt szét a tűz. A tűzoltók egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a tüzet.  A tűzoltóság még vizsgálja, hogy a helyiség megfelelt-e a tűzvédelmi előírásoknak. A zártkörű rendezvényre a Blikk szerint belépőt is szedtek, a tulajdonos szerint csak hozzájárulást kértek a költségekhez.