Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Őrizetben vették az egyik honkongi savas támadót

2010.01.10. 10:25 Módosítva: 2010-01-10 11:01:36
Hat savas támadás történt Hongkongban 2008 decembere óta, több száz ember sérült meg a támadásokban. A most elkapott férfi ablakából dobált savval teli palackokat a gyanútlan járókelőkre. Nem tudni, hogy mind a hat esetben ő volt-e az elkövető.

Őrizetbe vették vasárnap Hongkongban egy savas támadás feltételezett elkövetőjét, közölte a rendőrség. A Kínához tartozó volt brit gyarmaton az utóbbi egy évben már több ilyen bűncselekmény történt.

A harmincas éveiben járó férfi a gyanú szerint az éjszaka két teli palackot dobott le egy háztetőről egy forgalmas bevásárló utcára, és az úttesten széttört üvegekből szétfröccsenő maró folyadék megsebesített legalább 30 embert, köztük turistákat és gyerekeket.

A sérülteket kórházba szállították, égési sérüléseiket ellátták. További bent tartásukra nem volt szükség. A 2008 decembere óta előfordult savas támadásokban - eddig hat ilyen volt - több mint száz ember sérült meg. Egyelőre nem tudni, hogy a most elfogott férfi volt-e a tettes a korábbi esetekben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!