Őrizetben az Alma Patikák volt tulajdonosa

2010.01.19. 19:48 Módosítva: 2010.01.19. 19:55
Őrizetbe vette a rendőrség az Alma Patikákat korábban létrehozó és működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét. A Hungaropharma Zrt. tavaly nyáron tett feljelentést hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói kedden őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki B. Istvánt sikkasztás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Az Alma Patika hálózat 2007-ben jött létre. Gyógyszerszállítójuk a Hungaropharma Zrt. lett, amely egyrészt jelentős mennyiségű gyógyszert helyezett ki hosszú futamidőre, másrészt kezességet vállalt a beruházó által felvett nagy összegű hitelhez.

Nem tudtak megállapodni

A Hungaropharma közleménye szerint a vállalat menedzsmentje 2009 tavaszától érzékelte, hogy B. István, az Alma Patikákat létrehozó cég ügyvezetője különféle üzleti és pénzügyi manőverekkel elvonja a Hungaropharma hatóköréből a hitelek fedezetéül szolgáló vagyont. A helyzet rendezésére vonatkozó tárgyalások nem vezettek eredményre, ez után tett feljelentést a Hungaropharma.

Szabó Ferenc, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója tavaly szeptemberben azt mondta, hogy az Alma Patikák hálózatát működtető cégeknek 2,5 milliárd forint lejárt számlatartozásuk van a Hungaropharma felé, továbbá, hogy az Alma Patikákat működtető társaság a MEG Zrt. nevű cégbe mentette át a gyógyszertárak felszerelését és működési engedélyét.

Az Alma Patikák működtetését időközben átvette a Hungaropharma.