Lehúzták volna az emirátusokat

2010.01.23. 17:34 Módosítva: 2010.01.23. 17:43
7,2 milliárd eurót próbált kicsalni egy európai bank fejlécével ellátott hamis papírral hét ember Abu-Dzabiban a központi banktól. A rendőrség őrizetbe vette őket.

Három európait és négy ázsiait vettek őrizetbe a rendőrök Abu-Dzabiban, közölte szombaton a WAM állami hírügynökség. A hét gyanúsított 7,2 milliárd eurót akart kicsalni hamis papírokkal az Egyesült Arab Emírségek központi bankjától.

A csalók bemutattak egy európai kereskedelmi bank fejlécével ellátott dokumentumot, amely szerint az emirátusok központi bankja 7,2 milliárd euróval tartozik a csoport vezetőjének, illetve annak családjának. Rövid átvizsgálás után kiderült, hogy a dokumentum hamis, ezért a hét embert őrizetbe vették, mondta a helyi rendőrfőnök.

A WAM jelentése nem közli, milyen nemzetiségűek a gyanúsítottak. Amennyiben bűnösnek találja őket a bíróság, akár tíz év börtönt is kaphatnak.

Nem ez az első eset, hogy be akarták csapni az emírségek központi bankját. 2009 júliusában öt ember akart kicsalni 42 milliárd dollárt a központi bankból ugyancsak arra hivatkozva, hogy a pénzintézet ennyivel tartozik.