Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lehúzták volna az emirátusokat

2010.01.23. 17:34 Módosítva: 2010-01-23 17:43:40
7,2 milliárd eurót próbált kicsalni egy európai bank fejlécével ellátott hamis papírral hét ember Abu-Dzabiban a központi banktól. A rendőrség őrizetbe vette őket.

Három európait és négy ázsiait vettek őrizetbe a rendőrök Abu-Dzabiban, közölte szombaton a WAM állami hírügynökség. A hét gyanúsított 7,2 milliárd eurót akart kicsalni hamis papírokkal az Egyesült Arab Emírségek központi bankjától.

A csalók bemutattak egy európai kereskedelmi bank fejlécével ellátott dokumentumot, amely szerint az emirátusok központi bankja 7,2 milliárd euróval tartozik a csoport vezetőjének, illetve annak családjának. Rövid átvizsgálás után kiderült, hogy a dokumentum hamis, ezért a hét embert őrizetbe vették, mondta a helyi rendőrfőnök.

A WAM jelentése nem közli, milyen nemzetiségűek a gyanúsítottak. Amennyiben bűnösnek találja őket a bíróság, akár tíz év börtönt is kaphatnak.

Nem ez az első eset, hogy be akarták csapni az emírségek központi bankját. 2009 júliusában öt ember akart kicsalni 42 milliárd dollárt a központi bankból ugyancsak arra hivatkozva, hogy a pénzintézet ennyivel tartozik.