Judit
2 °C
7 °C

520 ezerre büntettek egy részeg sofőrt

2010.01.26. 15:55
Szokatlanul szigorú ítéletet szabott ki a napokban egy ittasan vezető férfira a hajdúszoboszlói bíróság: tizenhat hónapra elvették a sofőr jogosítványát, ráadásul még több mint félmillió forintra meg is büntették.

A középkorú férfit még január 10-én este igazoltatták a rendőrök. Megszondáztatták, és kiderült, hogy ittasan vezetett. A férfit a bíróság január 20-án első fokon 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 év 4 hónapra eltiltotta a járművezetéstől is.

A szokatlanul szigorú pénzbüntetés kiszabását az a január 1-jétől hatályos törvénymódosítás tette lehetővé, amely szerint a kiszabható büntetés egynapi tételének összege száz forintról 2500-ra, felső határa pedig a korábbi 20 ezerről, 200 ezer forintra emelkedett. A pénzbüntetés kiszabható legkisebb mértéke 30 napi, a legnagyobb pedig 540 napi tétel lehet.

Az ítélet nem jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?