Öt évet kapott a pellérdi darabolós gyilkos

2010.02.03. 17:30
Első fokon öt év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki 2002-ben egy présházban bottal agyonverte egyik ismerősét, akinek testét feldarabolta, és egy hordóban rejtette el. A gyilkos ellen emberölési kísérlet miatt egy másik ügyben is folyik eljárás.

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Baranya Megyei Bíróság azt a férfit, aki még 2002-ben Pellérden agyonverte ismerősét, akinek testét feldarabolta és egy hordóban elrejtette.

A bíróság erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit, mondta Hajdú István bírósági szóvivő. Az ügyész eltérő minősítésért és az ítélet súlyosbításáért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A 64 éves férfi tárgyalása még 2009. decemberében kezdődött, amikor beismerő vallomást tett, bírói kérdésre válaszolva pedig azt mondta: nem bánta meg tettét.

A vádirat szerint egy Pellérd-szőlőhegyi présház tulajdonosa 2002-ben megengedte hajléktalan rokonának és a rokon egyik ismerősének, a későbbi gyilkosnak, hogy a présházában lakjanak. A sokszor lerészegedő bérlők azonban összevesztek, és a vádlott bottal agyonverte a tulajdonos unokatestvérét. A testet baltával feldarabolta, a torzót zsákba, majd egy hordóba tette, a fejet és a végtagokat pedig feltehetően elégette, mert ezek nem kerültek elő.

A gyilkos ezután kiköltözött a présházból, és mivel az áldozatot senki sem kereste, a bűncselekményre csak 2008-ban derült fény, amikor a tulajdonos rendet akart tenni a házban. Az áldozatot az orvos szakértői vélemény, röntgen- és DNS-vizsgálat alapján azonosították, a rendőrök így jutottak el a vele akkoriban gyakran látott ismerőséhez, aki 2008-ban már egy szekszárdi szociális otthon lakója volt.

A vádlott 2003-ban Érden kőműveskalapáccsal akart pontot tenni egy vita végére, akkor emberölés kísérlete miatt három év szabadságvesztésre ítélték. A per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport