Harmadszor volt idén bombariadó a Corvinuson

2010.02.25. 14:24
Sűrű egymásutánban volt három bombariadó a Corvinus Egyetemen. A IX. kerületi kapitányság széleskörű nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt.

A Corvinus Egyetemen idén harmadszor volt bombariadó szerdán. Béres László ezredes, a IX. kerületi rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy széleskörű nyomozást folytatnak a telefonálók után. Egyszer egy férfi, két másik alkalommal pedig egy-egy női hang riasztotta a rendőrséget.

Mindhárom esetben a teljes egyetem összes épületét ki kellett üríteni, mert a telefonáló nem határozta meg pontosan a bomba helyét. A kiürítés minden esetben 4-5 óra hosszat tartott. Béres László nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy a fenyegetések a vizsgaidőszakkal voltak kapcsolatban, azaz, hogy netalán valaki így akart volna menekülni a vizsgák elől.

Hozzátette: volt ugyan egy időszak évekkel ezelőtt, amikor megszaporodtak vizsgaidőszakban a bombariadók a kerület oktatási intézményeiben, de az utóbbi időkben nem volt erre példa - mostanáig. A fenyegetőt, amennyiben elkapják, közveszéllyel fenyegetéssel vádolják majd, amiért súlyosabb esetben akár börtönbüntetést is kaphat.

A bombariadókról a hallgatóknak is megvan a véleményük, mint az a szappanopera blogban olvasható.