Óriás illegális pálinkafőzőt találtak Kiskőrösön

2010.03.10. 20:51
A valaha látott legnagyobb illegális pálinkafőző berendezésre bukkantak a vámosok Kiskőrösön.

A rendőrök korábban Nyíregyháza térségében igazoltattak egy teherautót, ami ezer liter tisztaszeszt szállítottak, és ez vezetett végül a tiltott főző nyomára. A rendőrség a 4-es főúton igazoltatta a teherautót kedden, amit egy kiskőrösi férfi vezetett.

A járműben ezer liter tisztaszeszt szállított, amelynek eredetét nem tudta igazolni a sofőr. Ekkor szóltak a rendőrök a vámosoknak, akik váratlan ellenőrzést tartottak a férfi kiskőrösi tanyáján, még kedden.

A pénzügyőrök a tanya udvarán egy csaknem 60 négyzetméteres épületben találták meg az ipari méretű főzőt. Az épületben 28 liter tisztaszeszre és a termék szállításához szükséges eszközökre, berendezésekre, tartályokra is bukkantak, tájékoztatott Némedi V. Éva a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokság Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának szóvivője szerdán.

A tanya tulajdonosa a berendezés, valamint a jövedéki termék származását nem tudta igazolni. A vámhatóság az illegális üzem berendezéseit lefoglalta és az ügyben jövedéki visszaélés miatt indítottak eljárást.