S. Ábel tisztában volt tervezett tettével

2010.03.10. 09:59
Tisztában kellett lennie tettének következményeivel, állapította meg a huszonkét ember meggyilkolására készülő S. Ábelről elmeorvosi vizsgálata. Az elmeorvos szerint a fiú személyiségzavaros, de nem beszámíthatatlan. S. Ábel ügyvédje új szakértői vizsgálatot szeretne.

Az elmeorvosi vizsgálat megállapította, hogy nem beszámíthatatlan a huszonkét ember meggyilkolását tervező S. Ábel, tudta meg az RTL Híradó. A vizsgálat szerint tisztában kellett, hogy legyen tettének következményeivel.

A rendőrség február közepén jelentette be, hogy elfogott egy 22 éves budapesti egyetemistát, akiről úgy tudják, arra készült, hogy egy bevásárlóközpontban vagy egy campusban válogatás nélkül lelőjön huszonkét embert. A lakásán több fegyvert is találtak, blogjában pedig már másfél éve írt terveiről.

A szakértői vizsgálat szerint ugyan egyfajta személyiségzavar áll fenn nála, azonban ez sem nem korlátozza, sem nem zárta ki a beszámítási képességét a cselekmény felismerésére. Az előzetesben lévő fiú ez alapján teljes mértékben felelősségre vonható, és akár hét és féléves börtönt is kaphatna, amiért huszonkét embert akart megölni.

Ügyvédje új szakértői véleményt akar, mert hiányosnak tartja a mostani vizsgálatot, szerinte több dokumentum nem jutott el időben a szakértőhöz.