Rendőrökre támadtak Gyöngyösorosziban

2010.03.18. 13:05
Rendőrökre támadtak a Heves megyei Gyöngyösorosziban szerdán este. Nem sérült meg senki. Az elővezetési parancsot végrehajtó rendőröket egy 20-25 fős csoport előbb csak fenyegette, majd nekik támadtak. Öt embert elfogtak. A településen csütörtökön a megszokottnál több rendőr van jelen.

Négy rendőr szerdán éjszaka egy gyöngyösoroszi családi házból akart elővezetni egy férfit a gyöngyösi városi bíróság kérésére, közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A lakásban azonban többen az egyenruhásokra támadtak, a rendőrök a hivatalos megfogalmazás szerint "kényszerítő eszközök alkalmazásával hárították el a támadást". Hogy ez pontosan mit takar, a rendőrségtől nem sikerült megtudni. Az épületből kijövő rendőröket az utcán egy 20-25 fős csoport fogadta, előbb csak fenyegették őket, majd rájuk is támadtak.

A rendőrök erősítést kértek, így tudták a rendet helyreállítani. Ezután öt embert előállítottak a gyöngyösi rendőrkapitányságra. Juhász István, Heves megyei rendőrfőkapitány megállapította, a rendőrök intézkedése törvényes, jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A támadók szabadlábon vannak, ellenük az Egri Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. Csütörtökön a megszokottnál több rendőr van jelen a településen, de nyugalom van, mondta Gergely Gabriella, sajtóügyeletes.