A tényői gyilkos családja nem érti

2010.03.19. 17:20 Módosítva: 2010.03.19. 22:43
Megszólalt a tényői gyilkos nevelőapja. Azt mondta, a család sok mindent nem ért, vannak még megválaszolatlan kérdések. Szerinte vizsgálni kéne, hogyan történhetett meg, hogy a fia maga és családja ellen fordult.

A család szerint vannak még megválaszolatlan kérdések a hétfői tényői tragédiával kapcsolatban. A családfő nevelőapja azt mondta, szörnyű, ami történt, de szerinte vizsgálni kellene azt is, hogy ki, vagy mi juttatta fiát olyan állapotba, hogy maga és családja ellen forduljon.

Ekker Tibor 14 éves kora óta nevelte az édesapát, aki hétfőn megölte családját, majd magával is végzett. Azt mondja nevelt fia túlhajtotta magát. Volt, hogy este tízig terveztek, majd miután lefektették a gyerekeket, házukat hajnal négyre kifestették, hatkor pedig már menniük kellett dolgozni.

Ekker Tibor szerint fia karácsonyig bírta ezt a tempót, majd elmentek síelni, és mikor a család hazajött a fia fogyni kezdett. A nevelőapa szerint nem említette nekik a férfi, hogy problémája lenne.

Kiderült azonban, a férfinak voltak gondjai, és fel is keresett egy pszichológust egy hónappal a tragédia előtt. A pszichológus azt mondta a Kisalföldnek,semmi nem utalt arra, hogy komoly problémája lehet az apának.

A pszichológus arról beszélt, hogy a 36 éves férfi múlt időben beszélt panaszairól és csak azt akarta tudni, milyen pszichológiai módszereket lehet ilyenkor alkalmazni. Azt is elmondta, hogy a családfő feleségével együtt kereste fel, akkor a pár idillikus képet festett magáról. Nem volt oka mentőt hívni, hogy azonnal vigyék kórházba a férfit és tartsák ott. A pszichológus azonban arra is felhívta a figyelmet, ha a tünetek újra jelentkeznének, forduljanak pszichiáterhez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport