2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Újra nyomoznak a csepeli kettős gyilkosság miatt

2010.03.22. 08:38
Főkapitányi utasításra már a BRFK is vizsgálja, mi történt a csepeli rendőrkapitány irodájában 2009. január 7-én délelőtt, írja a Népszabadság. A meggyilkolt iskolaigazgató ugyanis a rendőrkapitánynál járt egy órával halála előtt.

Takács József iskolaigazgató néhány órával halála előtt járt Császár Mihálynál, Csepel akkori rendőrkapitányánál. Előtte a Városházán Orosz Ferenc alpolgármesterrel találkozott és közölte vele, hogy tőle egyenesen a rendőrségre megy, feljelenti gazdasági ügyekért felelős helyettesét, Deme Gábort, mert a birtokában lévő adatok szerint súlyos pénzügyi visszaéléseket követett el. A gyanú most az, hogy az igazgatót azért ölték meg, hogy ne tehessen feljelentést.

A TV2 Napló című műsora két hete megszólaltatott egy rendőrt, aki nem adta az arcát és a hangját a riporthoz, de elmondta, hogy aznap Takács valóban járt a kapitánynál, azonban nincs nyoma a feljelentésnek. Takács felesége pedig azt mondta, hogy férje hetekig gyűjtögette a Demére terhelő bizonyítékokat.

A Népszabadság rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a csepeli rendőrkapitány a gyilkosság után telefonon beszélt az elkövetővel (Kun Tamással, aki az iskola biztonsági őrként is foglalkoztatott pedellusa volt), és a kórházban is meglátogatta. Az életvédelmi nyomozók egyáltalán nem örültek, hogy a kapitány előttük kihallgatta az elkövetőt, írja a lap.

A  rendőrség nemcsak a gyilkosság, hanem az alapítványi iskolában történt pénzügyi visszaélések miatt is nyomoz. Elképzelhető, hogy az iskolában fekete kasszából fizettek ki alkalmazottakat, bérleti díjakat és munkákat, és ezekhez fiktív számlákkal teremtették elő a forrást az iskolafenntartó alapítványtól.

A lap azt is megtudta, hogy az iskolának papíron lényegesen több tanulója volt, mint ahányan ténylegesen oda jártak. A névtelenséget kérő informátor szerint néhány száz fiktív tanulóról lehet szó, akik után az állami normatív támogatásokat felvették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport