A nyomozóknál van a csepeli feljelentés

2010.03.27. 18:24 Módosítva: 2010.03.27. 18:24
A csepeli kettős gyilkosság ügyében meghallgatott egyik tanú még januárban átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, amelyet a bűncselekmény egyik áldozata akart eljuttatni a csepeli rendőrkapitányságra.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét, Takács Józsefet és Papp Lászlót. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

A rendőrség honlapján szombaton megjelent közlemény szerint a kettős emberöléssel összefüggésben a BRFK két büntetőeljárást is folytat: emberölés bűntett miatt nyomoz K. Tamással és D. Gáborral szemben (előzetes letartóztatásuk mellett), továbbá sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt folytat eljárást, melynek során gyanúsítottként hallgatták ki D. Gábort és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót.

Mint írták, az emberölés miatt indult eljárás során a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában, amelyek az emberölés motivációjaként is szolgálhattak. A gazdaságvédelmi nyomozók ezért a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában és több tanút hallgattak ki, akik ismertették a vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban felmerült gyanújukat.

A napokban kiderült, hogy Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Ez nem történt meg, noha dokumentálható módon aznap járt a Csepeli Rendőrkapitányságon. Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány tagadta, hogy Takács a feljelentés miatt járt volna nála. Az emberölés után néhány nappal a tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, melyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.

A BRFK pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármi felelősség az eset kapcsán, és milyen kapcsolata volt az emberölés gyanúsítottjával.