Megrugdosták az OCÖ elnökhelyettesét

2010.04.15. 17:36
Drágos József, az OCÖ egyik elnökhelyettese azt állítja, hogy egy szélsőséges párt két tagja betörte kocsmája ablakait, majd rátámadt, amikor a helyszínre érkezett. Azt mondta, hogy megrugdosták és ököllel arcon ütötték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

Beverték az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyik elnökhelyettesének eleki kocsmájának ablakait, és a helyszínre siető roma politikusra is rátámadtak. Drágos József azt mondta, hogy büntetőfeljelentést tett a Békés megyei kisváros rendőrkapitányságán.

Drágos József
Drágos József

Drágos elmondása szerint a Lökösházi úti, jelenleg nem üzemelő kocsmáját két férfi rongálta meg, akik azonnal rátámadtak, amikor a helyszínre sietett és ki akart szállni az autójából. Többször megrugdosták, és ököllel is arcon ütötték, állítja a 65 éves roma vezető.

Az eleki cigány önkormányzatot is vezető OCÖ elnökhelyettesének állítása szerint a két támadó, akiket személyesen is régóta ismer, "egy szélsőséges szervezet és párt aktív tagjai". Meggyőződése, hogy néhány hónappal korábban szintén ez a két férfi rongálhatta meg autóját egy kalapáccsal, betörve a jármű szélvédőjét és karosszériáját.

Drágos József azt mondta, hogy orvosi látleletet kért, amely alapján sérülései nyolc napon túl gyógyulnak. A támadás miatt feljelentést tett a városi rendőrkapitányságon, és arra kérte a rendőrséget, hogy éjszaka gyakrabban járőrözzenek háza környékén, mert további atrocitásoktól tart.