Nyelviskolában is tanított a pedofil tanár

Nem volt tartózkodási engedélye a kedden elfogott pedofil amerikai tanárnak, azonban egy budai iskolában és egy nyelviskolában is tanított, mindkét hely szerint megvoltak az oktatáshoz szükséges papírjai. Az FBI által is körözött John D. Clarkot a törzshelyén, egy internetkávézóban fogták el, csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték.

Elrendelte a bíróság a pedofil amerikai tanár, John D. Clark előzetes letartóztatását. A rendőrök kedden fogták el a Magyarországon angoltanárként dolgozó férfit, akit kiemelt szökevényként keresett az FBI.

clark fbi

Clark egy éve lehetett Magyarországon, az RTL Híradó információi szerint illegálisan élt az országban, nem volt tartózkodási engedélye. Az is kiderült, hogy Budapesten a Diana utcai Általános Iskola és Gimnázium mellett egy nyelviskolában is tanított. Mindkét helyen azt mondták, hogy megvoltak az oktatáshoz szükséges papírjai.

Az Egyesült Államokban kamionsofőrként dolgozó pedofil férfit egy VII. kerületi internetkávézóban kapták el, az volt a törzshelye, minden nap ott internetezett több órán át. Mint kiderült, a rendőrséget is a kávézó algériai származású munkatársa riasztotta, miután egy lapban meglátta a körözött férfi fényképét.

Clark a bíróság csütörtöki döntése alapján előzetes letartóztatásban fogja várni a végső kiadatás időpontját. A rendőrség még keresi, hogy a férfi hol bujkált Budapesten. Azt is vizsgálják, hogy Clark Magyarországon is elkövetett-e bűncselekményeket.

Az America's Most Wanted műsor szerint az FBI több ezer pornográf feltvételt talált a kamionsofőrként dolgozó John Dennis Clark III laptopján. A hatóságok szerint a képek többségén 5 és 10 év közötti kisfiúk voltak. A nyomozás azt is megállapította, hogy Clark 13 ezernél is több képet terjeszthetett az interneten különböző honlapokon keresztül.

Az amerikai hatóságok ismertetése szerint Clark évente utazott külföldre, és sokszor járt Litvániában, ahol angolt tanított. Az FBI korábban is feltételezte, hogy a férfi angoltanári állását felhasználva helyezkedett el valahol Európában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport