16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Szlovák futballszurkolók garázdálkodtak Hejőkeresztúrban

2010.05.11. 09:31 Módosítva: 2010.05.11. 14:47
Szlovák futballszurkolók törtek-zúztak kedden reggel Hejőkeresztúrban. Az elsődleges információk szerint a drukkerek egy kelet-szlovákiai focimeccsre igyekeztek buszokkal.

Hejőkeresztúrban megálltak, ekkor kezdtek törni-zúzni, elsősorban autókat rongáltak meg. Az egyik busz rendszámát sikerült azonosítani, ezt Encsnél visszatartotta a rendőrség és a benne ülőket előállították a helyi rendőrkapitányságra - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Indexnek.

A szurkulók a Kelet-Szlovákiában lévő Nagymihályba indultak az ország nyugati részéből a pozsonyi és a nagyszombati csapat, a Slovan-Trnava kupadöntőjére, a gyorsabb közlekedés miatt Magyarországon keresztül.

A Police.hu információi szerint 111 főt állítottak elő, és a személyek soron kívüli elszámoltatása folyamatban van. A szurkolók a hejőkeresztúri pihenőben festékkel lefújtak és megrongáltak egy ott parkoló kamiont, illetve horogkeresztet rajzoltak a pihenő épületének falára.

Az esetet követően a szurkolók egy újabb csoportja a forrói benzinkútnál kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, melynek során az ott tartózkodó menetrendszerinti buszjáratot verni, rugdosni kezdte. A rendőrség az önmagukból kivetkőzött, ittasan, csoportosan randalírozó futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze és küldött a helyszínre, írja a Police.hu.

Az Encsi Rendőrkapitányságon 98 szlovák, 12 cseh és 1 fő ukrán állampolgárságú személyt állított elő. A szurkolók azért jöttek Magyarországon keresztül, mert így gyorsabb nekik a kelet-szlovákiai meccsre eljutni.

  • Hírek
  • Hírek