Elengedték a gépeltérítőnek nézett oroszokat

2010.05.13. 12:55
Nem készült gépeltérítésre az a két orosz férfi, akiket az egyik utas bejelentése miatt vettek őrizetbe szerdán a berlini Tegel repülőtéren.

Vaklármának bizonyult az előző napi, állítólagos repülőgép-eltérítési kísérlet a berlini Tegel repülőtéren, jelentette be csütörtökön a rendőrség. Kiderült, hogy a gépeltérítőnek nézett két orosz férfi egy orosz repülési cég alkalmazottja, akik egy tréningről indultak vissza Oroszországba. Mivel a gyanú nem igazolódott be, a két őrizetbe vett férfit szabadon engedték.

A rendőrség szerdán délután számolt be egy feltételezett repülőgép-eltérítési kísérletről. Az Air Berlin légitársaság Berlin és Moszkva közötti járatára beszálláshoz készülődve egy utas véletlenül kihallgatta két férfi orosz nyelvű beszélgetését, szavaikból pedig arra következtetett, hogy az utasszállító eltérítésére készülnek. Azonnal értesítette a hatóságokat, akik őrizetbe vették és kihallgatták a két férfit.

A repülőteret átmenetileg lezárták, a zárlatot később azonban feloldották. A hatóságok átkutatták a repülőgépet, de nem találtak robbanóanyagot vagy fegyvert a fedélzeten. Ennek ellenére az utasok több órás késéssel egy tartalék repülőgéppel indultak el Moszkvába.