Elválik Al Gore

2010.06.01. 19:42 Módosítva: 2010.06.01. 20:25
Köremailben tudatták Gore-ék a szomorú hírt a barátaikkal. Az asszony a sátáni és szexuális rock and roll ismert ellenfele.

Negyven év házasság után válik külön Tipper és Al Gore. 1970-ben házasodtak össze, négy felnőtt gyerekük van. Al Gore 1993 és 2001 között volt Bill Clinton alelnöke, 2000-ben pedig emlékezetes újraszámlálást követően, minimális különbséggel vesztette el az elnökválasztást George W. Bush-sal szemben. Ez volt a negyedik eset az Egyesült Államok történetében, hogy a vesztes elnökjelölt több szavazatot kapott a győztesnél, de végül kevesebb elektora miatt kikapott.

Tipper és Al Gore
Tipper és Al Gore

A köremailben a volt házaspár azt írja, hogy hosszas viták és gondos mérlegelés után, közösen döntöttek a válásról.

Tipper Gore popcenzorként a leghíresebb. Alapítója volt a Parents Music Resource Center nevű, kizárólag neves politkusok feleségeiből álló lobbista szervezetnek, amely többek között az obszcén lemezborítók, szövegek és videók ellen küzdött. Tipper Gore annak a sokkoló élménynek a hatása alatt alapította a bizottságot, hogy 11 éves, Karenna nevű lányával meghallgatta Prince szexualitástól csöpögő, Darling Nikki című számát, és elborzadt a leplezetlen testiségtől Íme a videó, a Purple Rain című Prince-filmből:.

James Baker pénzügyminiszter feleségét az kergette Gore-né táborába, hogy meghallotta, amint hét éves lánya Madonnát énekel. A PMRC morális felháborodástól tüzes közleményeinek hangulata egyszerre idézte Semjén Zsoltot és Mikola Istvánt. Összeállították a Legpiszkosabb tizenöt dal listáját is, amit a Darling Nikki vezetett, de a gyerekekre különösen veszélyesnek minősült a Twisted Sistertől a We're Not Gonna Take It, sőt Cindy Laupertől a She Bop is.

Gorené ellen szólalt fel a vitában a Twisted Sisteres Dee Snider, Jello Biafra, John Denver, Joey Ramone és Frank Zappa is, akik lecenzorozták Tipper Gore-t.

A PMRC talán legnagyobb sikere az volt, hogy egy cikkük hatására a komoly amerikai áruházláncok, élükön a Wal Marttal, kitiltották a polcaikról a rockmagazinokat. Az asszonybizottság lelkes hirdetője volt annak az összeesküvés-elméletnek is, hogy híres pop-, rock- és metálegyüttesek fordítva felvett, és a számaikban elrejtett sátánista üzenetekkel próbálják ördögi rabságba taszítani az ifjúságot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport