Előkerülhet az öt éve eltűnt amerikai tinédzser holtteste

2010.06.11. 09:23 Módosítva: 2010.06.11. 09:32
Elárulta a perui rendőrségnek egy gyilkossággal gyanúsított holland férfi, hogy tudja, hol van az öt évvel ezelőtt Arubán eltűnt amerikai tinédzser, Natalee Holloway holtteste.

Joran van der Sloot, akit azzal gyanúsítanak, hogy május végén megölt egy perui egyetemista lányt egy limai szállodában, kihallgatása során "kifecsegte, hogy tudja, hol van az amerikai lány eltemetve". Vallomást az ügyben viszont csak az arubai hatóságok előtt hajlandó tenni - közölte a perui bűnügyi rendőrség vezetője.

Natalee Holloway öt évvel ezelőtt tűnt el rejtélyes módon arubai iskolai vakációján. A holttest soha nem került elő, a lány feltételezett meggyilkolásával a holland férfit gyanúsították. Az akkor 17 éves fiatalt kétszer is őrizetbe vették, de a nyomozók semmit sem tudtak rábizonyítani.

Beth Holloway, Natalee Holloway édesanyja, lánya fotója előtt
Beth Holloway, Natalee Holloway édesanyja, lánya fotója előtt

Az Egyesült Államokban és Hollandiában is különösen nagy figyelemmel kísérik az ügy fejleményeit, ugyanis Van der Sloot egy ismert holland televíziós újságírónak két esztendeje bevallotta, hogy ő gyilkolta meg az amerikai diáklányt. A titkos kamerával felvett beszélgetést azonban az arubai hatóságok mind a mai napig nem használták fel, és jogi szakértők véleménye eltér arról, hogy felhasználható-e egyáltalán bizonyítékként.

A holland férfi a hét elején beismerte, hogy ő ölte meg a 21 éves Stephany Florest a perui fővárosban, a hatóságok már dolgoznak a vádemelésen. Florest napra pontosan öt évvel Natalee Holloway rejtélyes eltűnése után gyilkolták meg.

A gyanúsított Joran Andreas Petrus van der Sloot
A gyanúsított Joran Andreas Petrus van der Sloot

Néhány nappal a limai gyilkosság után Van der Sloot ellen vádat emeltek az Egyesült Államokban amiatt, hogy a férfi megpróbált 250 ezer dollárt kicsikarni Natalee Holloway családjától, cserébe azért, hogy elárulja, hogyan halt meg a lány, és hol van a holtteste.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport