Bulizó fiatalokat gázolt halálra egy vonat Spanyolországban

2010.06.24. 06:20 Módosítva: 2010.06.24. 07:09
Legalább 12-en haltak meg Spanyolország északkeleti részének egyik pályaudvarán, amikor gyorsvonat rohant a síneken át gyalogoló fiatalok közé - jelentették be csütörtökön a spanyol hatóságok.

A tragédia Barcelonától délre, a Castelldefels Playa nevű állomáson történt. A spanyol híradások szerint az áldozatok főként fiatalok, akik azért érkeztek az állomásra, hogy a hagyományos San Juan elnevezésű nyári fesztivált ünnepeljék, amelynek résztvevői gyakorta mulatoznak a helyi tengerparton tűzijátékkal, koncertekkel.

A fiatalok szerdán éjszaka, fél órával éjfél előtt érkeztek meg az állomásra, ahol a felüljáró helyett a síneken át tartottak a partra. Ekkor ütötte el őket az állomáson áthaladó, szemből érkező gyorsvonat. A szerencsétlenségben a legkevesebb 13-an sebesültek meg.

sp000T TRHkg3754888

A helyszínre érkező mentők szanaszét heverő, megcsonkított holttesteket találtak a vasútállomáson. A SER spanyol rádió szerint három sérültnek válságos az állapota.

A castelldefelsi tragédia volt a legsúlyosabb vonatbaleset Spanyolországban 2003 óta, amikor 19-en haltak meg két vonat összeütközésében Spanyolország középső részén, Chinchilla városánál.