Mátyás
-6 °C
1 °C

Eladott egy 16 éves lányt prostituáltnak

2010.07.08. 18:35
Emberkereskedelem miatt több évnyi fegyházbüntetést kapott két férfi, akik még 2008-ban megállapodtak egy 16 éves lányról. Az érte fizető férfi prostituáltnak szánta a lányt.

Jogerősen 5 év, illetve 7,5 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön két férfit, akik még 2008-ban kötöttek egymással üzletet egy 16 éves, állami gondozásból megszökött lány "adás-vételéről". A vádlottakat, az első fokon eljárt bírósággal egyezően, emberkereskedelemben találta bűnösnek az ítélőtábla.

Az egyik férfi 2008 februárjában, 80 ezer forintért vásárolta meg az akkor 16 éves lányt a másik vádlottól, akivel abban egyezett meg, hogy az átvételkor 20 ezer forintot kifizet, a többit pedig a lány 18. életévének betöltése után egyenlíti ki. Ezután a lányt egy apartmanházba vitte és telefonon több embernek felajánlotta szexuális szolgáltatásokra, de ilyen végül nem történt.

Az egyik férfi kocsijában ugyancsak 2008 februárjában, rendőrségi ellenőrzés során, jelentős mennyiségű kábítószert találtak. Miután előzetes letartóztatásba helyezték, kérésére az élettársa egy testápoló flakont küldött be neki a büntetés-végrehajtási intézetbe. A küldemény azonban nem ért célba, mert a csomag átvizsgálásakor megtaláltak az abban még korábban elrejtett kábítószert.

Az első fokon eljárt Zala Megyei Bíróság a férfit emberkereskedelem és kábítószerrel való visszaélés miatt bűnösnek találta, így 7,5 év fegyházbüntetésre ítélte, illetve nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Az ítéletet a Győri Ítélőtábla helybenhagyta.

A lányt eladó férfi esetében azért súlyosított a Győri Ítélőtábla, mert úgy foglalt állást, a vádlott annak tudatában adta el a 16 éves lányt, hogy a vevő prostituáltnak szánja. A jogerős 5 év fegyház mellett 5 évre eltiltották a közügyektől.