Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Lövöldözés Móron két halottal

2010.07.20. 10:53 Módosítva: 2010.07.20. 19:04
Többször rálőtt a feleségére egy férfi Móron egy panelházi lakásban, majd a szemközti garázsban öngyilkosságot követett el. Mindketten a helyszínen meghaltak. A rendőrség szerint szerelemféltés állhat a bűncselekmény hátterében.

A mentőszolgálathoz 9 óra után néhány perccel érkezett bejelentés lövöldözésről, mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A móri mentőállomás közelében lévő panelházhoz rövid idő alatt két mentőautó, majd egy mentőhelikopter érkezett.

A 63 éves férfin már nem lehetett segíteni; életveszélyes állapotba került, 42 éves feleségét a mentősök fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de a nő az erőfeszítések ellenére a helyszínen meghalt.

Hozzátartozók várakoznak a kettős gyilkosság helyszínén, Móron
Hozzátartozók várakoznak a kettős gyilkosság helyszínén, Móron

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az elsődleges információk alapján megállapították, hogy a férfi és a nő között nézeteltérés alakult ki - 16 éves lányuk jelenlétében - móri lakásukban. A férfi egy engedély nélkül tartott, kis kaliberű fegyverrel többször rálőtt az asszonyra, majd a lakóházzal szemközti garázsukban önmagával is végzett.

Családi drámát sejtenek az utcabeliek

A nyomozók az eddigi információk alapján azt feltételezik, hogy a bűncselekmény hátterében szerelemféltés áll.

Környékbeli lakók azt mondták, a férfit és a nőt tisztességes, jóravaló embereknek ismerték meg; néhányan megemlítették, hogy a házaspár állítólag válni készült.

A házaspár árván maradt 16 éves lányának és 17 éves fiának a móri önkormányzat rendkívüli segélyt ad. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pedig felvette a kapcsolatot az Igazságügyi Hivatallal, hogy kezdeményezzék a sértett hozzátartozói részére az állami kárenyhítést.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés miatt folytat nyomozást. A helyszíni szemle nem sokkal 17 óra után befejeződött, az adatgyűjtés és a tanúkihallgatás még tart.

A bűncselekmény a móri Dózsa György úton történt, mintegy 200 méterre attól a helytől, ahol 2002-ben nyolc embert öltek meg egy bankfiókban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport