Nem tudták azonosítani a nickelsdorfi holttestet

2010.07.29. 20:27
Alsó protézisa alapján magyar, szlovák vagy osztrák lehetett az a nő, akinek felgyújtott holttestét még július 20-án találták meg Nickelsdorfnál.

Az osztrák rendőrség mostanáig nem tudta megállapítani annak a nőnek a személyazonosságát, akinek a felgyújtott holttestét július 20-án találták meg az ausztriai Nickelsdorf (Miklóshalma) közelében, mondta a Burgenlandi Tartományi Bűnügyi Hivatal igazgatója csütörtökön a hegyeshalomi-nickelsdorfi osztrák-magyar együttműködési irodában tartott sajtótájékoztatón.

Erhart Rainer ezredes közölte: a határ közelsége miatt nem lehet kizárni, hogy az áldozat Magyarországról vagy Szlovákiából származik. Szakértők megállapították, hogy az áldozat alsó protézise Közép-Európában készült, így Magyarország, Szlovákia és Ausztria jöhet szóba, mondta.

A még égő holttestre a tűzoltók találtak rá a burgenlandi 10-es út mellett, miután egy autós füstöt látva riasztotta őket. A boncolás alapján megállapították, hogy az ötvenéves nő halálát a fejére mért erős ütés okozta tíz órával azelőtt, hogy a holttestét gyúlékony anyaggal leöntötték és felgyújtották. A bűncselekmény helyszínét a rendőrség nem ismeri, a kevés nyom nehezíti a bűncselekmény felderítését.

Erhart Rainer azt mondta, hogy az elmúlt évtizedek osztrák bűnügyi krónikájában hét esetben találtak felgyújtott női holttestet. Néhányat azonosítani tudtak, míg mások személyazonosságára nem derült fény. 2010 májusában egy meggyilkolt bolgár prostituált felgyújtott holttestére bukkantak Alsó-Ausztria tartományban, az ő személyazonosságát sikerült megállapítani. Ennek a bűncselekménynek az időbeli közelsége miatt vetődött fel a sorozatgyilkosságra vonatkozó feltételezés, erre azonban az ezredes szerint semmiféle bizonyíték nincs.