Nem adja fel a reményt az eltűnt amerikai férfi családja

2010.08.25. 10:47 Módosítva: 2010.08.25. 10:50
A Regécnél tizennyolc napja elkóborolt idős férfi hozzátartozói bíznak a csodában, pénzjutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Négyszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a Regécnél eltűnt amerikai férfi családja, a magyar származású idős ember augusztus 7-én tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település térségében, írta az Észak-Magyarország.

A férfi hozzátartozói a jutalmat annak ajánlották fel, aki érdemi - a rendőrség előtt még nem ismert -, konkrét információt tud szolgáltatni a 77 éves férfi hollétéről, tartózkodási helyéről. A család azt kéri, ha valaki rendelkezik ilyen információval, jelentkezzen az eltűnési ügyben eljáró encsi rendőrkapitányságon. A nyomravezető díj összegét letétbe helyezték.

Az amerikai állampolgár a rokonait látogatta meg Magyarországon, és a Borsó-hegy lábánál tűnt el, ahol a 2006. januári légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg többedmagával. A hegyről lefelé jövet azonban elakadt a terepjárójuk. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan - miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót - gyalog visszaindult a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.