Altatóval kábította magát négy győri diák

2010.09.24. 11:01
Altatót szedtek be győri diákok csütörtökön egy helyi középiskolában. Az igazgató szerint feltehetően a droghoz hasonló hatást akartak elérni a gyógyszerrel. A négy 16-17 éves fiú a második óra utáni szünetben vette be a tablettákat, és egy tanáruk vette észre rajtuk a hatást. Azonnal mentőt hívtak a fiatalokhoz, két diákot még pénteken is bent kell tartani a kórházban.

Csütörtökön a harmadik órát tartó tanár vette észre a diákokon, hogy sápadtak és zavart a tekintetük. Az iskolaorvos is megvizsgálta őket, ekkor derül ki, hogy mi történt. A szakiskolás fiúk a szünetben a mellékhelyiségben szedték be a tablettákat, azt azonban nem vallották be, hogy mennyit. Később a gyógyszeres dobozt is megtalálták náluk, amiből a maradékot eltüntették.

A pedagógusok azonnal mentőt hívtak, és a tanulókat a megyei kórház gyermekpszichiátriai osztályára szállították. A diákok már jól vannak, infúziót kaptak, kettőt közülük már néhány óra után kiengedtek, két fiút azonban még pénteken is benntartanak megfigyelésre.

A Kossuth Lajos Ipari és Szakképző Iskola igazgatója szerint a fiatalok droghoz hasonló hatást akartak elérni a gyógyszerekkel. A diákok egyébként többszöri évismétlők, akikkel gyakran adódtak fegyelmi problémák. Azt nem tudni, hogy kitől szerezhették a gyógyszert, feltehetően egyikük szüleitől vihették el a kapszulákat.

Kaukerné Kovács Edit elmondta: osztályfőnöki órán beszélik majd meg a történteket, és nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a hasonló esetek megelőzésére is.