Hanyagság okozhatta a szegedi gázrobbanást

2010.10.22. 09:31 Módosítva: 2010.10.22. 09:32
A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy munkást, aki véletlenül átfúrt egy gázvezetéket a Boldogasszony sugárúti lakásban, ahol később berobbant a gáz.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 60 éves férfit a csütörtöki szegedi gázrobbanás ügyében, amelyben egy ember könnyebben megsérült.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi a gázvezeték felújításával megbízott cég alkalmazottjaként az előkészítő munka során egy lyukat fúrt a padlóba, de nem győződött meg arról, hogy milyen közművezetékek futnak ott.

A férfi megsértette a ház földgázellátását biztosító gázcsövet. A kiszivárgott gáz bejutott az egyik földszinti ingatlanba, ahol a vízmelegítő őrlángja a felgyülemlett gázt berobbantotta.

A négyszintes, harminclakásos ház földszintjén történt robbanás során egy fiatal férfi sérült meg könnyebben, egy lakás lakhatatlanná vált, az ott élők ideiglenes elhelyezéséről az épületet fenntartó IKV Zrt. gondoskodott.