Szabadnapos tűzoltók kaptak el egy betörőt

2010.10.31. 12:45
Az egyik tűzoltó melegítőben és papucsban eredt a menekülő betörők nyomába szombat este a XV. kerületben. A háromfős társaság egyik tagját sikerült elkapniuk.

Betörőket vett észre egy szabadnapos önkéntes tűzoltó, amikor szombat este látogatóba érkezett kollágája XV. kerületi otthonába. Bánki Donát, a szentendrei tűzoltóság munkatársa azt mondta, amikor ajtót nyitott kollégájának, ő rögtön szólt, hogy pillanatokkal előbb betörők ugrottak ki az egyik szomszédos ház kerítésén. Kocsiba pattantak, és utánuk eredtek, közben értesítették a rendőrséget is. Keresni kezdték a betörőket a környező utcákban, végül rájuk is akadtak. A betörők ekkor már nem futottak, a Rákos úton sétáltak. A tűzoltók melléjük álltak kocsijukkal, a csapat ezután ismét menekülőre fogta.

A két tűzoltó üldözőbe vette a társaságot, egyikük kocsival, míg a másik gyalog - melegítőben, pólóban, papucsban - eredt utánuk. Benke Donát szerint hárman háromfelé szaladtak, egyikük néhány méterrel odébb beugrott egy ház kerítésén, ezért a másik kettőt kezdték el üldözni, külön-külön. Mindeközben folyamatosan tartották a kapcsolatot a rendőrséggel. Az egyik betörő már épp egérutat nyert, amikor meglátta szemből érkező kollégáját, aki a másik betörőt üldözte. Őt végül sikerült közös erővel elkapniuk.

A férfit ezután átadták a kiérkező rendőröknek, a többiekről pedig pontos személyleírást adtak. Mint kiderült, a kifosztott ház tulajdonosát körülbelül egymillió forintos kár érte. Egyebek mellett ékszereket, vadászati eszközöket, készpénz és ruhaneműket vittek el tőle, otthonát pedig teljesen feltúrták, tette hozzá a szentendrei tűzoltóság munkatársa.