Hét Állampusztáról szökött rabot már megtaláltak

2010.11.02. 12:43
Hét rabot már elfogtak és elítéltek a 20 közül, akik október 4-én nem tértek vissza háromnapos büntetés-félbeszakításukról az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A Kalocsai Városi Bíróság múlt héten tárgyalta annak a hét rabnak az ügyét, akik már visszakerültek Állampusztára korábbi büntetésük folytatására. Október elején húsz rab távozott három napra, de október 4-én éjfélig nem érkeztek vissza büntetésük folytatására, ezért az intézet vezetője feljelentést tett.

A rabok közül négyen öt hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetést kaptak, két fogvatartottra öt hónap letöltendő fogházbüntetést szabott ki a bíróság, míg egy személy megrovásban részesült. A szökés miatt letöltendő fogházbüntetésre ítélt rabok esetében védőik enyhítésért fellebbeztek.

A rabok eredetileg büntetőügyben kiszabott pénzbüntetésük be nem fizetése miatt töltötték szabadságvesztésüket. A fogvatartottak azért kérték szabadságvesztésük felfüggesztését, hogy összeszedjék és befizessék a rájuk kirótt pénzbüntetést, hogy kiváltsák magukat.

A többi rabról az országos büntetés-végrehajtási intézet sajtóirodája szerdára ígért tájékoztatást. Az MTI hivatalosan meg nem erősített információi szerint a többi rab még szökésben van.