ORFK: Majdnem hatmilliót kapott az elhunyt motoros rendőr családja

2010.11.22. 20:40 Módosítva: 2010.11.22. 20:42

Az ORFK közleménye szerint eddig majdnem hatmillió forintot kapott a rendőrségtől annak a motoros rendőrnek a családja, aki 2009-ben halt meg egy balesetben a Mátrában.

Az áldozat édesanyja a Blikknek azt mondta, a napokban kaptak egy papírt az ORFK-tól, hogy 2 millió forint értékű kártérítést kapnak, ami felháborította a családot.

A Blikk azt írta, hogy  halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja annak a motoros rendőrnek a halálát, aki tavaly augusztusban szenvedett balesetet a Mátrában.

Szegedi Henrik aktáját azután nyitották fel újra, hogy két hónapja a motor nem megfelelő állapota miatt szintén balesetben elhunyt egy rendőr. A mátrai eset első körét azzal zárták le, hogy vezetéstechnikai hiba okozta a balesetet, az új vizsgálat szerint viszont valaki szabálytalanul helyezte fel a bukócsövet a járműre, emiatt csúszott ki a kanyarban a rendőr.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn kora este arról tájékoztatott, hogy az elhunyt rendőr hozzátartozói vagyoni kárigényként a temetés költségeit jelölték meg, nem vagyoni kárigényként pedig összesen 10 millió forintot.

A temetés költségeit teljes egészében a rendőrség állta. A nem vagyoni kártérítés esetében a rendőrség által korábban kötött és fizetett balesetbiztosítás alapján 3,1 millió forintot fizettek ki. Ezen felül a rendőrség további 2 millió forintot fizetett a hozzátartozóknak. Így az ORFK szerint összességében a balesettel kapcsolatban több mint 5,6 millió forintot kaptak a hozzátartozók, függetlenül attól, hogy jelenleg az ügyben az eljárás még tart és nincs tisztázva, hogy a rendőrséget terheli-e felelősség a haláleset ügyében.