Kómában van a kisfiú, akire egy szekrény dőlt

2010.11.23. 09:05 Módosítva: 2010.11.23. 09:24
Csak a gépek tartják életben azt a hároméves kisfiút, akire egy szekrény dőlt egy gyermekotthonban. A Baleseti Intézetben megműtötték, de hetven százalékos agykárosodása van, azóta is kómában fekszik, olvasható a Blikkben.

Dominik - apja szerint - a nevelői szobában mászott fel egy szekrényre, az borult rá.

Hunka Zsolt nem érti, miért nem figyeltek fel a robajra. "Legalább fél órát feküdt a szekrény alatt a fiam, mire a mentősök kihúzták alóla. Már nem is lélegzett, és a szíve sem vert, fél órába telt, mire újraélesztették" – mondta a Blikknek az apa.

A család albérletben lakott, de májusban hajléktalanná váltak, Dominik és két testvére nevelőintézetbe került. Azóta megoldódott a lakásgondjuk, de a gyerekeket nem kapták vissza.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

A fenntartó Fővárosi Önkormányzat alosztályvezetője a TV2-nek azt mondta, hogy az otthon igazgatójától úgy tudja, hogy nem volt a hároméves kisfiú mellett a nevelő, de ez nem is elvárható. Belső vizsgálatot rendeltek el, hogy kiderüljön, ki hibázott.

Egy, a tévécsatornához eljuttatott nézői levélből mindenesetre az derült ki, hogy a nevelők már korábban szóltak, hogy mozog a szekrény.