Damu Rolandot szabadlábra helyezték

2010.11.29. 13:41 Módosítva: 2010.11.29. 13:45
A Fővárosi Bíróság hétfőn másodfokon helyt adott a sorozatszínész védői fellebbezésének.

Damu Roland ügyében a másodfokon eljáró bíróság megalapozottnak találta, hogy jogszerűtlen volt védencük előzetes letartóztatása, mert sem a szökés, elrejtőzés, sem az összebeszélés veszélye nem áll fenn - mondta el Papp Gábor ügyvéd az MTI-nek.

Damu Rolandot november 18-án vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Akkor ügyvédei panasszal éltek a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Damu Roland részletes vallomásában egyértelművé tette, hogy ártatlan, továbbá poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát.

Korábban súlyos testi sértés kísérlete miatt állítottak elő egy 36 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint a férfi november 17-én 20 óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott feltehetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. Ezután a férfi fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a sértettet, aki taxival hazament, és otthonról értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket.

A 28 éves nőt, aki feltételezhetően P. Tímea, a 2008-as Miss World Hungary döntőse, két éve járt jegyben Damuval. A mentők kórházba szállították, hogy sérüléseit ellássák. A nő a kórházból értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett a volt barátja ellen.