Belvárosi pókerteremben razziáztak

2010.12.04. 10:15 Módosítva: 2010.12.04. 11:36
Újabb pókerteremben tartott ellenőrzést az APEH és a rendőrség, a belvárosi klubban engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos átfogó ellenőrzést végeztek.

Egy belvárosi pókertermet ellenőrzött pénteken este az APEH és a rendőrség. Az akciót az adóhatóság szerencsejáték felügyeleti főosztályának feljelentése alapján indult rendőrségi nyomozás részeként hajtották végre az egyik ismert belvárosi pókerklubban.

A klubban engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos átfogó ellenőrzést végeztek. Az elmúlt időszakban nem ez az első ilyen ellenőrzés, illetve több esetben indult büntetőeljárás is engedély nélküli szerencsejáték szervezése kapcsán.

Az elmúlt időszakban több kártyateremben tartottak akciót az adóhatóság munkatársai a rendőrökkel, vagy éppen a pénzügyőrökkel közösen.

A rendőrök november elején tartottak házkutatást egy III. kerületi pókerklubban. A játékteremben olyan rendszerben játszották a kártyajátékot, amelyhez a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján engedély kell, de az üzemeltetőknek nem volt engedélye. Összesen 11 embert állítottak elő, gyanúsítottként egy embert hallgattak ki közülük. Rajtuk kívül majdnem száz embert tanúként hallgattak meg az ügyben. A klub Korda György nevét viseli, de nem a művész tulajdona, csak a nevét adta hozzá, jogdíjért cserébe.

November 19-én szintén Budapesten, egy bevásárlóközpontban lévő pókerklubban az APEH a pénzügyőrökkel közösen csapott le. Az ellenőrzést engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt tartották, meghallgatták az ott lévőket, és eszközöket foglaltak le.

Állami monopólium lenne az online póker?

Első lépcsőben állami monopóliummá lehetne tenni az online pókert, a magáncégeket pedig esetleg később lehetne erre a piacra engedni, mondta Németh Gábor, a szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója a Magyar Nemzetnek. Szerinte nem az internetes szerencsejátékkal van a baj, hanem azzal, hogy jelenleg hiányzik a hatósági ellenőrzés.

A következő években növelni szeretnék a nyereményeket, bevezetnék a gyorsabb nyerési lehetőségeket és nemzetközi együttműködéseket is terveznek, mondta. Kiemelte a páneurópai totót, eszerint több európai ország azonos totószelvényt adni ki. Az egyes államokban feltett pénz közös nyereményalapba kerülne, és így számottevően növekedhetne a nyeremény. Hasonló megoldás a lottónál is körvonalazódik,mondta a Magyar Nemzetnek.