Kiengedték az előzetesből a szadista szülőket

2010.12.08. 16:43 Módosítva: 2010.12.08. 16:44
Kiengedték az előzetes letartóztatásból azokat a szülőket, akiket négy gyermekük brutális molesztálásával vádolnak. A két szülő a lakhelyét nem hagyhatja el, de kiengedésük már nem jelent veszélyt a korábban zaklatott és bántalmazott gyerekekre, őket ugyanis még 2008-ban kiemelték a családból.

A Czibrik Attila vezette bírói tanács lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az első- és másodrendű vádlottak, vagyis a gyerekek szülei esetében.

A megyei bíróság rámutatott: a vádlottak évtizedek óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rásonysápberencsen élnek, itt dolgoztak, más településen nem voltak rokonaik. Szökésüktől, elrejtőzésüktől nem kell tartani, így a bizonyítás hátralévő részét sem veszélyeztetik.

Emellett elrendelték a gyerekek újbóli kihallgatását. Az ügyész és a védő is további tanúk meghallgatását kezdeményezte. A bíróság legközelebb jövő év január 26-án folytatja a büntetőper tárgyalását.

A vád - a 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja ellen - tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények.

Az ügy részleteiről korábban Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség szóvivője beszélt az Indexnek.