Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buszsofőrt akartak lincselni Ibrányban

2010.12.09. 11:26
Egy halálos gázolást követően százan támadtak a sofőrre. Harminc rendőrnek is nagy nehezen sikerült lecsillapítani a tömeget.

Gyalogost gázolt szerda este a menetrend szerinti távolsági autóbusz Ibrányban, a Kossuth utcán. A járművel azonos irányban haladó, 59 éves helybeli férfi a baleset következtében életét vesztette, közölte csütörtökön Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetet követően a környékbeliek száz fősre duzzadt tömege körülvette az utasokat nem szállító buszt, többen a sofőrt fenyegették, megpróbáltak felszállni a bezárt ajtón és a járművet verték. Az azonnal helyszínre érkező rendőrök hiába próbálták csillapítani a feldühödött tömeget, őket is fenyegették, egy férfi egyiküket nekilökte a busznak.

A rendőrök erősítést hívtak, végül körülbelül harminc rendőrnek a helyi kisebbségi vezetők közreműködésével és polgárőrökkel sikerült normalizálni a helyzetet. A buszsofőr nem sérült meg.

A közlekedési baleset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja, a buszsofőr jogosítványát a helyszínen bevonták.

Garázdaság miatt eddig egy személyt vettek őrizetbe, a rendelkezésre álló adatok alapján az agresszív 43 éves férfi uszította is a többieket. Ő volt az is, aki a rendőrt nekilökte a busznak, ezért ellene hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával az ügyészségen kezdeményeznek eljárást. Az éjszaka fokozott rendőri jelenlét biztosította a város nyugalmát, további atrocitás nem történt.