Meglettek a kalocsai kórházból ellopott életmentő eszközök

2010.12.09. 16:18
A kórház egyik dolgozója bevallotta, hogy ő vitte és adta el a több millió forintot érő felszerelést. Valószínűleg a játékszenvedélye miatt felhalmozódott adósságát próbálta rendezni így.

Több millió forint értékű életmentő műszereket loptak el még november közepén a kalocsai kórházból. A dolgozók először azt vették észre, hogy a szokott helyéről egyik pillanatról a másikra eltűnt egy defibrillátor. Ezután leltárt csináltak, és hiányzott összesen két defibrillátor, egy infúziós adagoló pumpa, egy gyógyszeradagoló pumpa, egy lélegeztető ballon, egy nyákleszívó és egy oxigénreduktor. Feljelentést tettek a rendőrségen.

A nyomozók többeket kihallgattak, és képbe került egy 28 éves kalocsai férfi, aki a kórházban dolgozott, így állandó belépési engedélye volt mindenhova. A férfit az tette gyanússá, hogy kiderült: játékszenvedélye miatt nagyon sok adóssága van. Nem sokkal a lopás után 100 ezer forintért próbált meg eladni egy 2,5 milliót érő újraélesztő készüléket.

A férfit szerdán elfogták a rendőrök, beismerő vallomást tett, közölte Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. A férfi bevallotta, hogy október óta folyamatosan vitt haza különböző műszereket, majd eladta őket egészségügyben dolgozó ismerőseinek. Azt is elmondta a nyomozóknak, melyik műszert ki vette meg tőle. A rendőrség a vevőktől - Bajáról, Kecskemétről és Ceglédről - lefoglalta az eszközöket, és szakértői vizsgálat után visszaadják majd azokat a kórháznak. A férfi szabadlábon védekezik.