Hatpercenként történt baleset az utakon

2010.12.19. 08:39 Módosítva: 2010.12.19. 08:44

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 238 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Halálos baleset nem történt, 19 súlyos, 36 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 183 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a havazás, a lefagyott utak és a csúszásveszély miatt vezessenek lassabban és figyelmesebben, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően, csak téli gumival induljanak útnak.

Az autópályákon és a tranzitutakon jelentős forgalomra kell számítani a hazautazó vendégmunkások miatt. Ugyancsak nagyobb forgalom várható a bevásárlóközpontok környékén az ünnepi készülődés miatt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint az autósoknak az autópályákon figyelniük kell arra, hogy minden sztrádán folyamatosan hóeltakarítási, síkosságmentesítési munkák folynak. Emellett az M0 régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv, emiatt sebességkorlátozást rendeltek el, folyamatosan építési területeken kell áthaladni. Az M1-esen mindkét pályaoldalon a 13-15-ös kilométerszelvények közötti szakaszon, hídépítés és szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/órás sebességkorlátozás van.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. A rendőrség a röszkei, Szerbiába határátkelőhelyen számol azzal, hogy a hétvégén nagyjából egyórás várakozási idő lehet. A Romániába vezető ártándi határátkelőn pedig "a hétvégi kamionstoppal összefüggésben" nagyjából harminc-hatvan perc lehet a várakozás, de csak a belépő oldalon és csak a teherforgalomban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport