Van gyanúsítottja a 95-ös taxisgyilkosságnak

2011.01.26. 11:36 Módosítva: 2011.01.26. 13:48
Új gyanúsítottat hallgatnak ki az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság ügyében. Lelkiismereti okokra hivatkozva jelentkezett a rendőrségen az a férfi, akit szerdán gyanúsítottként hallgattak ki.

Van gyanúsítottja a több mint másfél évtizede elkövetett pécsi taxisgyilkosságnak. A gyanú szerint ő volt az, aki 1995. december 1-jén Pécs határában több késszúrással végzett egy fiatal taxisnővel. Az ügyben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult nyomozás.

Az ügyet ismerő, de nevének elhallgatását kérő forrás arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 37 éves férfi tavaly tavasszal ment be a rendőrségre azzal: a bűntettet ő követte el. Azt mondta, azért adja fel magát, mert komoly lelkiismeret-furdalás gyötri.

Gyanúsított kihallgatására azért csak most került sor, mert vizsgálni kellett, vannak-e olyan információi a bűncselekményről, melyek ezt megalapozhatják. A nyomozás folyik, ennek során a férfit elmeorvos szakértő is megvizsgálja majd. Tisztázni kell azt is, hogy a gyanúsított igazat mond-e, valóban ő az elkövető vagy azt csak állítja magáról.

A Dunántúli Napló szerda reggel számolt be arról, hogy kihallgatják a több mint 15 éve történt gyilkosság gyanúsítottját.

Gál Csilla taxisofőrt a saját kocsijában szúrták meg tizenkétszer Pécsen, az abaligeti úton 1995. december 1-én. A több sebből vérző asszonyra egy orvosházaspár talált rá, de mire kórházba vitték, életét vesztette.  Nem rablógyilkosság történt, a taxisnő ékszereit és pénzét nem vitte el a támadó. A kocsiban egy kék reklámszatyrot is találtak, benne pénztárcával és egy esernyővel.

2010 júniusának végén jelentkezett egy szemtanú, a rendőrség akkor porolta le az aktákat. Korábban is volt ilyen, hat éve két férfi állította azt, hogy tudják, ki a gyilkos.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport