Egyesület alakult a kulturált szórakozásért

2011.02.02. 16:31

Szórakozóhelyek, rendezvényszervezők és független
szakértők január 31-én megalapították az Egyesület a Kulturált és Biztonságos Szórakoztatásért (EKBSZ) nevű szervezetet. Az eddig mintegy negyven tagot számláló egyesület célja, hogy segítse a kormányt "egy élhető, fenntartható szabályozás kialakításában, ami biztonságosabbá teszi a zenés-táncos szórakozóhelyeket".

A szervezet szerint fontos egy új szabályrendszer a szórakozóhelyeknek, mert a jelenlegi szabályok nem garantáják a szórakozni járók biztonságát. "A jelenlegi helyzet lehetőséget kínál a táncos szórakozás világának az eddig "tűrt", homályos környezetből a világos, követhető és akár büszkeségre is okot adó kultúrába emelésére - amint az Európa számos nagyvárosában megfigyelhető" - írják.

Önszabályozó normarendszer kiépítésével és a szervezőknek adott praktikus tanácsokkal szeretnék elősegíteni a szórakozási kultúra ügyét. Egy saját önszabályozó etikai kódexet és egy a fiatalkorúak szórakoztatásáról szóló kódexet is meg kívánnak alkotni.

Tudtunkkal ez nem az a szervezet, amit a Hajógyári szigeten lévő szórakozóhelyek tulajdonosa, Vizoviczki László jelentett be egyik cikkünkben Biztonságos Szórakozásért Egyesület néven.