Szeged megbénult a hó és a jég miatt

2011.02.25. 08:15 Módosítva: 2011.02.25. 10:41
Néhány órára megakasztotta a forgalmat a havazás péntek reggel Szegeden. A jegesedés miatt a nagy járművek nem tudtak felmenni a hidakra, a rendőrség egy időre leállította a kamionforgalmat.

Délelőttre normalizálódott a közlekedés Szegeden, ahol körülbelül tizenöt centiméternyi hó hullott.

Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a delmagyar.hu-nak elmondta, valamennyi út és híd járható, jelentősebb dugó sehol sincs.

Korábban a helyi rádiókon keresztül hívták fel a figyelmet arra, hogy a nagyobb járművekkel ne közelítsék meg a hidakat és a felüljárókat.

A 43-as főúton lévő Bertalan hídon kora reggel egy kamion fordult keresztbe a szegedi oldalon. Tűzoltók segítettek a mentésben, utána a rendőrök már nem engedtek a hídra több kamiont.

A kamionok nem hajthatnak fel a hídra (fotó: Segesvári Csaba / delmagyar.hu)
A kamionok nem hajthatnak fel a hídra (fotó: Segesvári Csaba / delmagyar.hu)

Reggel nyolc óra után megindult a forgalom a Bertalan hídon. A jelzőlámpás kereszteződésekben rendőrök irányították a járműveket.

Az M5-ös autópályán is lelassult a forgalom, 70-90 km/órával lehetett haladni.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. tizenhét nagy és nyolc kisebb géppel takarítja a város útjait. A cég csütörtök reggel óta dolgozik megerősített műszakban, mondta Makrai László, a kht. ügyvezetője. Körülbelül 120 köbméter szóróanyagot juttattak az utakra csütörtök reggel óta.

szeged kamion híd DVETT20110225002

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint péntek estig folyamatos havazás várható. Csütörtökön egész nap havazott, Szegeden tizenöt centiméter hó esett, ez a mennyiség péntek estig várhatóan harminc centiméterre növekszik.