Elkészült a csepeli kettős gyilkosság vádirata

2011.04.13. 09:05

A Blikk megszerezte a csepeli kettős gyilkosság vádiratát, amely szerint K. Tamás nem hirtelen felindulásból, hanem előre kitervelt szándékkal végezte ki Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és Papp László tanárt.

K. Tamás és D. Gábor egy csepeli kocsmában tervelte ki a gyilkosságot, és azt, hogy megszerzik Takács diplomatatáskáját, amiben rájuk terhelő bizonyítékokat tartott.

2009. január 7-én K. Tamás úgy indult az általuk kért találkozóra, hogy magához vette a megtöltött, 9 mm-es kaliberű pisztolyát, és negyven darab lőszert is zsebre vágott. D. Gábor és K. Tamás az iskola előtti parkolóban még váltott néhány szót egymással, majd bementek.

A találkozót, így a gyilkosságokat az egyik áldozat, Papp László zsebében lévő diktafon felvette. K. Tamás, miután látta, hogy szép szóval nem megy semmire, az asztalnál ülő Takácsot szemközt lőtte; az igazgató a földre zuhant, és kiszenvedett.

Papp László egy percen át könyörgött az életéért, ám K. nem kegyelmezett. K. utasította, hogy vegye ki az elhunyt Takács zsebéből a szerverszoba kulcsát, majd fejbe lőtte. A földön fekvő tanár még tizenegy percig vívta haláltusáját, míg aztán a gondnok meg nem adta neki a kegyelemlövést.

A rendőrök szerint mindvégig az irodában volt D. Gábor is, ezt azonban a hangfelvétel nem igazolja. A helyszínelők találtak egy véres lábnyomot, ami a feltételezéseik szerint az övé volt, ám ezt a cipőt nem sikerült megtalálniuk. D. távozott a helyszínről, K. pedig saját kezét meglőve egy csuklyás támadóra próbálta terelni a gyanút.